Sunday, August 30, 2009

baju raya dan carom

cuti hampir habes hari isnin ni. jadi kami ke greentown pagi tadi.
bali baju raya. beli barang2 laen. beli shuttle baru. dan beli buah carom.
excited! lama dah xmaen carom sebb buah byk hilang.

kedai 1st yg kami singgah, kedai2 di luar gm.
banyak kedai baju. tapi kedai org2 kemboja.
agak2 semua kedai luar tu mereka punya kot.
ayah kata diorang niaga berkongsi.
tp kedai je yg banyak. baju semua corak sama.
xlarat dah tgk benda sama setiap kedai.
ayah kata saya rambang mata nak pilih. bukan. tp semua saya xminat. haha.

dlm gm pulak orang sgt ramai. bagai ikan di lautan.
jadi mula lah terserempak dengan ramai org.
keluarga pak cik lani. pusing2 jumpe qilah lg.
jumpe dayah, family farhatun.

bila balek rumah je, test baju raya.
^_^


dan maen carom.
seronok sgt maen~


Thursday, August 27, 2009

2 orang budak x puasa.

kesian adek comey 2 org ni kelaparan sbb x da makanan.
jadi saya masakkan mereka kuetiow goreng.
rasa kuetiow tu x tau la kan sbb tukang masak ni puasa.
tp x pe, sedap kot :D



tengah tunggu order.


kuetiow.


baca doa dulu sebelum makan. amin.


Sunday, August 23, 2009

Ramadhan.

Salam Ramadhan.
it's good to have chance seeing this year's Ramadhan. again :)
evthough now is already the 2nd day of ramadhan but i think it's not too late to greet rite.

i could say sahur this early morning with family was very great; since it will not long last, stand only for this week.
then i waited for subuh.
in normal, it is hardly to have waiting for subuh if it's not ramadhan. it's always subuh that wait for me to get up and get done.

and having some 'housekeeping' done.
while mama cooked sumting for the two kids at home yang x puasa :)
and went to take my new specs.
then went to lyana's home.
(seronok drive tanpa P. xda kena horn2 oleh org2 yg berlagak)

afternoon it was raining.
i'm thinking. it says that ramadhan is penghulu segala bulan. bulan mulia. and rain is rahmat. i'm happy to have the rain, lebih2 lagi ketika puasa ni. Allah is kind, all-merciful.

6.00pm the electric was down. not totally black-out but kind of lack of supply. only tv can be on, and i had no idea why? and some lamp. no fan. no pendaflour. it's dark.

and yes we had candle light berbuka ^_^
it was not bad. we still have food. instead we have great foods. worst for them who dont have food for berbuka.
it was just eating in the dark, with candles.

Thursday, August 20, 2009

nina dan syafiq



pabila tiada kerja, kacau adek2 ku ini sgt seronok :p


p/s: buku itu telah koyak akhirnya sebab direbut-rebut.

Tuesday, August 18, 2009

sekolah


datang sebagai pelawat :)



bangunan aspuri yang baru.



aspuri.



ingat x projek kh time f3 dulu kat sini?



gym dan cosntruction bangunan baru.



bengkel kh.



dewan besar.



library kat atas tu!



construction lagi.



di atas tapak basketball court dulu.

Friday, August 14, 2009

nur kasih

Oh nur kasih
Nur kasih
Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

*******

saya dah ketinggalan 2 minggu tak tengok nur kasih. satu minggu sebab orang-yang-pentingkan-diri-sendiri yang study kat tempat tv. no offence, tp saya sangat xpuas hati sebab itu hari minggu, jumaat malam, bukan weekdays. malah exam hari isnin. apa salahnya bagi saya tgk tv sekejap sbb manusia itu seorang je yang study di situ masa tu. selfish.
satu minggu lg sebab saya exam.

jadi tadi saya xmahu mengalah dgn nina yang nak tgk ceplos. cerita hantu lawak tu jugak yang dy nak sangat tengok. kali ni saya tak kira.

***

tengok dengan mata dan faham dengan hati. saya rasa setiap minggu nur kasih makin seronok. makin banyak pesanan buat masyarakat. masyarakat yang mungkin terharu dengan perubahan sikap adam. malah masyarakat yang mungkin terasa dengan apa yang dipertontokan. pesanan yang kita sendiri perlu tafsir adakah kita punya nilai2 seperti nur? adam? aidil? sarah? kalau masih tengok tapi x faham, cari la penawar buat hati tu :)
bagi saya, saya sangat hormat keputusan adam. dy dah insaf dan cuba betulkan segala kesilapan lalu. paling bagus sebab dy tak terus tinggalkan masalah, tapi cuba untuk betulkan. dy tak biarkan katrina mcm tu je, tp cr jalan utk pulihkan. banyak berdoa agar kat juga insaf. adam juga x lepaskan nur yang dy dah lukakan selama ni. dy buang ego utk mintak maaf. saya tak rasa semua orang mampu buat itu. ramai orang yang ingin berubah, tapi dengan cara tinggalkan msalah2 yang timbul drpd kesilapan itu sendiri. masalah itu la yang bakal tarik kita balik untuk kembali buat kesilapan. sebab itu orang kata, jangan lari dari masalah. hadapinya.


Friday, August 7, 2009

post 80.

ini adalah post yang ke 80.
:)

assignment accounting siap. markah semua dah dapat. tinggal kira dan tggu markah assignment. boleh kira coursework mark. 50%
listening mark dapat. questionnaire mark dapat. tinggal interview dan letter writing mark ESOK utk enl. boleh kira markah coursework lepas tu. 50%
ESOK jg dpt coursework mark maths. 50%
coursework mark econs boleh kira dah. 60%
chemistry coursework mark jgk da boleh kira. 50%

markah per 260 dari 260/500 markah sudah dapat sebelum satu paper pon bermula. itu 'bestnya' SAM.

bila semua coursework marks dah boleh access maknanya final exam.
final.
exam.

p/s : selamat bercuti pada aup students yang sudah tamat exam T_T
moga anda hepi duduk di rumah sedang kami masih exam :p

Sunday, August 2, 2009

sambung

saya suka.
saya suka lagu ni.
saya suka diddy.
oopps. haha.

kalau anda nak dengar sila cari sendri.
saya x rajen nak upload.
kalau anda nak dengar lah.

Biar Diddy Sambung - Diddy Hirdy ft Wangi

Ku dengar ada jawatan kosong
untuk sang pencinta
pelukis pewarna jiwa
ku ingin jadi yang pertama
mengisi aplikasimu
tapi bagaimana aku tak tahu
aku sanggup menunggu
dari malam sampai ke subuh
hanya untuk mendengar
kata luka mu
aku hanya kedua
tidak sepertinya
kan menyakiti mu
kan mengguris hati mu

Derita yang kau tanggung
bila cinta tak berhubung
tak perlu nak disanjung
kerna jiwa kosong
usah duduk termenung
usah asyik dilambung
ini bukan omong kosong
takkan ku biar lohong
biarkan ia terlopong
biar ku sambung
cinta mu yang dibohong

Dia mencuri hatimu
dia merampas hidupku
aku tetap setia
dia merobek hatimu
ku jadi pengubat luka mu
sungguh aku jujur

(Wangi) dekat pada ku
kan ku dekat pada mu oh
(Wangi) erat janji mu
ku erat janji ku
(Wangi) pegang kata mu
ku pegang kata mu oh
(Wangi) sampai niat kepada ku agar kita (bersama)

Usah duduk termenung
usah asyik di lambung
ini bukan omong kosong
takkan ku biar lohong
biarkan ia terlopong
biar diddy sambung
cinta mu yang dibohong

Cinta mu tak ku siakan
tak ku gores hati mu
biar ku menjaga mu
ke akhir hayat ku

Jangan duduk termenung
ini bukan omong kosong
takkan dibiar lohong
(Wangi) biar kau sambung
biar ku sambung
biar di sambung