Thursday, September 30, 2010

Pelat

Haritu Hazim send satu file ni tru Skype.
Selalunya kalau depe dok send file apa lagi kalau bukan pasal Syafiq dengan Nina.




Pause the song and click the play button above.


^_^



Wednesday, September 29, 2010

I am innocent

At last I'm back at home!
Lepas 3 hari stay over kat rumah Faiqah, malam ni terubat rindu kat katil sendiri.


Sekarang ni masih dalam cuti sekolah 2 minggu. Bak kata Kak Ami dari Bandung tu, "liburannya 2 minggu ya.".

Tapi assignment menimbun ni memang buatkan 2 minggu rasa macam 2 hari. Esok terpaksa ke sekolah lagi siapkan assignment Structures 1.

Oops! Fine, I should take out 'terpaksa' and replace it with 'need' I guess.

Yeah that's sound better and... NERD.
No no andwea andwea, it sound more... INNOCENT.
Kan? =_=


Saturday, September 18, 2010

IMY and ILY so much

It's September.
I really can't wait for December to come!

Tak sabar rasanya nak balik rumah, and I mean rumah di Ipoh.
Ada banyak benda yang saya sangat rindu selain keluarga.
Ada banyak benda yang dah lama saya tinggalkan sejak datang Adelaide.




Rumahku syurgaku, Home sweet home ;)




Citra

Eventhough sometimes I do put my skills to the max when I had you parking, still I really really really miss you!




Mini

You, I know I barely touch you, I don't care much about you, that's because you are always hard to me. Your clutch, your steering, your gear, are all very hard that make me so stress. But now I do miss you so much too. I know you are classic =_=




Kancil

And you, I still can't face the fact that you've gone. I haven't got the chance to say my last goodbye to you. I really love you so much. I hope your new owner will love you as I did and take good care of you T_T




Saga

You, the shining one! At first I feel sad because you are auto. Since Kancil is not around anymore, I thought Ayah will choose the manual one as I do love driving with having gears. But then, when I saw you, I can't wait to see you. Be nice until I come back OK!


Wednesday, September 15, 2010

Hello Kakak Nana!

Semalam saya called kampung, sempat cakap dengan opah, mak cik, mama, dan ayah.
Bila nak cakap dengan budak-budak kecik saja, ini yang terjadi...


Nina: Hello kakak Nana, kakak Nana tengah buat ape? Nina tengah main ni. Dengan Ibrahim dengan Ismail. Hikhikhik. Ok lah bye!

Eh eh kejap la... tak sempat cakap lagi la..

Syafiq: Kakak Nana, kakak tengah buat ape?

Adik! Adik buat ape? Main ke?

Syafiq: Aah adik main. Kakak buat ape?

Tak buat ape-ape lah dik.

Syafiq: Ok lah bye kakak!

Eh alaaaa adikkkk...

Ismail: Kakak Nana!

Mail! Buat ape tu? Main jugak eh?

Ismail: Mail main. Ok bye!

....




Sending them off back to Sydney. Ecah dan Izzah je, as usual Sue Ray tukang ambek gamba ;)


p/s: Harini semangat dah berkobar-kobar nak buat presentation Thomas Lavezzari tapi kena postpone after Spring Holiday sebab Andy dah penat T_T
Tengok lah, even seminggu je cukup buat saya lupa everything semua yang dah prepared, inikan lagi 2 minggu.

Saturday, September 11, 2010

Sparklers



Kami sambut raya dengan bunga api saja >_<



Friday, September 10, 2010

Aidilfitri 2010

Selamat hari raya Aidilfitri.
Maaf zahir dan batin andai ada terkasar bahasa terkecilkan hati.


Raya di Adelaide tidaklah terlalu suram, tapi tak lah seseronok Malaysia.

Friday, September 3, 2010

Doppelganger



Assignment 1 dah siap, assignment 2 menyusul.
A question of size.
Idea.. datanglah idea!


p/s: Harini first time guna Woolies punya self check-in kaunter. Dulu guna Coles punya je pernah.

Wednesday, September 1, 2010

Diari Ramadhan: 22 - September

Selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia tanggal 31 Ogos semalam.

Hari ini sudah pon 1 September 2010.
Musim bunga di Adelaide ni masih belum betul-betul menampakkan serinya, walaupun cuaca sekarang dah makin sedikit panas dari sebelum-sebelum ni. Hopefully dalam masa terdekat ni, bunga-bunga bakal menguntum!

Ramadhan pon hampir nak berlalu dalam lebih kurang seminggu saja lagi.
Selalu nya waktu-waktu macam ni saya akan mula bertanya pada ayah sama ada tahun ni kami akan beraya di Johor atau di Sungai Siput.
Tapi tahun ni saya terlupa nak tanya walaupun selalu telefon ke rumah =_=




Rindu bunga api dan mercun



Raya 2009