Friday, March 20, 2009

PICC trip


| Urban Planning Department & Putrajaya International Convention Center |







before going - yy ifa sara hasanah -














dewan sri perdana












kami super vvip~











prime minister chair











nicely build construction












- Plenary Hall -





| classmates |
timah yg excited


















such a big stage . such a big screen :)

Tuesday, March 17, 2009

wehee

orang kate kalau kupu2 masuk rumah ade tetamu nak datang
kalau lipan?
robert pattinson nak dtg ke?
:p

____________________________________________________________________

: gambar2 time kakyush tunang :






ikut turutan umur kahwin
:p
















| kakyush jgn marah ^_^ |
















cute babies~ | asyraf . ibrahim |

















haha..pakcik dgn ibrahim jadi part of the decoration~



Tuesday, March 10, 2009

tagged dari kak atiqah ya rahim

TANDA

1.Tanda2 kamu badmood?

- erm..ntah? xtau la :p


2.Tanda2 kamu marah?

- pliz do not disturb me. that's all..lama2 lupe ok la


3.Tanda2 kamu sinting?

- sinting?? pekebende nye tu? haha


4.Tanda2 kamu malu?

- malu ek...tutup muke kot, xpon buat bodo jek ^_^


5. Tanda2 kamu sedang cemburu?

- cemburu ape ye? cool sudah.haha


6. Tanda2 kamu sedang sedih?

- crying. absolutely.


7. Tanda2 kamu tengah gumbira?

- mcm2 perkara boleh berlaku bile hepy~


APA


1.Apa warna baju yg kamu pakai sekarang?

- hitam


2.Apa kah kamu termasuk orang yang suka shoping?

- haha of cos! tapi termasuk orang yg x byk duit, jadi xla slalu sgt dapat shopping


3.Apakah kamu percaya love at first sight?

- em ntah la? boleh jadi juga


4.Apa yg ingin kamu lakukan skrg?

- tido (tapi ade classes lagi)


5. Apa rasa di hati kamu saat ini?

- (huhu lawak nye ayat) rasa biase2 aje..sedeh nak balek rumah!


BILA


1. Bila pertama kali kamu dilahirkan ke dunia?

- (haih ade ke kali ke2) 10 mei 1990


2. Bila saat terindah dlm hidupmu?

- everyday~

:p


3. Bila kali terakhir dimarahi ibubapa ?

- x ingat la..tp mmg slalu je~ hehe


4. Bila kamu akan married?

- lorr mane la tahu..i cant predict things. only God knows



BAGAIMANA


1. Bagaimana jika ada org yg buat kamu sakit hati?

- owh bagaimana ya? kasi flying kick sama dy


2. Bagaimana kalau ada org cakap kamu lawa/hensem?

- wakaka...tq2. meh nak blanje burger


3. Bagaimana jika ada teman kamu, meninggalkan kamu?

- sedeh


4. Bagaimana jika ada org yg tidak suka sama kamu?

- suke hati org itu la.


5. Bagaimana kalau ketika kamu bangun, kamu dikelilingi api?

- tido balek~ ahahaha...


6. Bagaimana jika kamu keseorangan?

- sometimes we need to be alone but Allah is still there. muhasabah diri


SIAPA


Siapa aku nak tag?

- EVERYONE in the list --->

Monday, March 9, 2009

RASULULLAH SALALLAHU ALAIHI WASALLAM

| | Pernah satu ketika, sedang Rasulullah berkumpul di dalam satu majlis bersama para sahabat, tiba-tiba bergenang air mata Baginda Rasulullah S.A.W. Para sahabat gelisah melihat sesuatu yang tidak mereka senangi di wajah Rasulullah S.A.W. Bila ditanyakan oleh Saidina Abu Bakar, Baginda mengatakan bahawa Baginda terlalu merindui umatnya di akhir zaman yang disebut-sebut sebagai ikhwannya.
Para sahabat merasa iri hati hinggakan Saidina Abu Bakar bertanya,

"Bukankah kami ini ikhwanmu?

Tidak Abu Bakar, kamu semua adalah sahabatku" kata Rasulullah S.A.W.

Ikhwanku itu, menurut Rasulullah S.A.W adalah mereka yang belum pernah melihatku, tetapi mereka beriman dan mencintaiku. Aku sangat rindu untuk bertemu mereka" ||

ALLAHUMMA SOLLI 'ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WA 'ALA ALI SAYYIDINA MUHAMMAD

Salam Maulidur Rasul

Friday, March 6, 2009

Unanticipated

sape pernah donate blood angkat tangan!
saya!
haha
dan ini adalah yang pertama dan yang terakhir~

seroiusly i felt nothing during the process
its cool XD
yeah so cool..
just right after the nurse stopped that thing(wutever it was) it's kinda ok..but not so ok kot..
:p
ingat nak pegi class since ade english class, dah la test(thank god it was just listening test)
haih tetibe je rase nak pengsan.seriously didnt expect this.org laen selambe jek...
tp sebab bijak, nak pengsan kne la cari katil kan~ wahaha
she, the doc said that my hp is actually memang low. apekah hp tu pon ak xtau? tp ape2 pon why did she allowed me to donate at d 1st place? haih...perhaps bcos my blood type is O. universal donor la katekan~
at last i was there from 12pm-4pm plus kne masuk air lagi
(esaped english class ^_^)

for one thing, thanks so much to Leo club people who were very2 kind..u guys are mostly thanks for ur kindness..'they were giving me drinks for almost 4 times'. tq jgk kat ifa izzah ngn mas yg tolong aku..sayang korang.muah2.
not to forget ai theng yg pesan kat nad to advice me to eat sweets..hehe

Sunday, March 1, 2009

H E L A N G juara !!

ihsan dgn banggenye bagitau..
HELANG juara!!
cayalah!!!
serius satu berita yg sangat mengejutkan.
dah berape kurun helang xpernah menang.

(dah nak dekat menang pon dlu still ade je yg jdkan xmenang.haha)
walaupon dah lame x pg sekolah tp bile dgr helang menang mmg satu bende yg sgt menarik !
:P

well ex-pen ketua rumah..hehe

bagos la korang diz yer..hepy sgt2 bile helang menang kan dora!!!
Go Helang Go!!!