Thursday, April 24, 2008

hometown me

ايڤوه

ipoh da best! kan3...haha~
btol x edora????
hek2...
da x de keje ne saje2 la explore pasal ipoh...haha
"Today, 'Ipoh' usually refers to the territory under administration of Ipoh City Hall or Dewan Bandaraya Ipoh, which includes the smaller towns adjacent to the city such as Chemor, Jelapang, Falim, Menglembu and Tanjung Rambutan. Historically, "Ipoh" referred to the Old Town and New Town areas divided by the Kinta River at its heart, from which the city grew. From the late 1980s Greentown, located beside the New Town, was transformed from old government quarters to an emerging and bustling administrative and commercial centre of Ipoh, often overshadowing both the Old Town and New Town."

hak3...nak lg bace la sendrik kat http://en.wikipedia.org/wiki/Ipoh,_Perak ok...(lebeh2 lg bg org bkn ipoh especially org grik....hek3)

tpkan, tgh bace2 tu nampak gamba ne la dora...tempat kite pegi maen aritu...haha.. syioknye kite maen aritu kan3...ade kite, atun, lyana hamka, hanim (kan name die hanim?? lupe plak name kwn atun tu..hehe), ain...


dah la time tu kite jek kat ctu...rase cam the lost world of us plak..haha..tp memang best kan3 time ne, naek gelongsor yg gelap tu, da la xnmpak ape pastu mase ngan ain tu dy bleh plak tecampak..haha.. aku yg kecut tengok dy tecampak tu~ time kat atas lagi tu ain bleh plak suh tanye kat bdak mrsm yg keje jage situ, 'btol x care kite duduk kat pelampung ne?'...hahah.. naseb la time tu da nak dekat pukul 6 nak tutup da tempat tu.. kalo x bleh naek lagi!

^_^


Related post



1 comment:

[miss][dora] said...

oohh ipohku syg~
siap ade lagu ipoh tu~
'point blanc - ipoh mali'
alang2 duk promote ipoh post la skali lgu tu gak..
haha!