Wednesday, June 24, 2009

tag rabiah

1) Bekas kekasih saya - *rahsia* haha. tiada lah. mengarut je

2) Saya sedang mendengar - bunyi water dispenser kat pantry

3) Mungkin saya patut - berjimat T_T

4) Saya suka - tengok tv :D

5)Sahabat-sahabat saya - comel2 belaka =p

6) Saya tak faham - knape bilik saya banyak semut

7) Saya kehilangan - pemadam di class chemistry td

8) Ramai yang berkata - " nana h** ". ee xphm sungguh

9) Cinta itu adalah - perasaan

10) Di suatu tempat, seseorang sedang - study

11) Saya akan cuba - jd rajen...

12) Perkataan SELAMANYA membawa maksud - tiada penghujung

13) Telefon bimbit saya - jatuh tergolek bwah meje org laen kat bakery smlm

14) Bila saya terjaga - saya tgk jam

15) Saya paling meluat - *ntah?*

16) Pesta/parti adalah - seronok kalo gathering kawan2/family *bestnye*

17) Haiwan yang paling comel pernah saya temui - kambing. saya mengimpikan utk ada sebuah ladang kambing.

18) Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah - setiap tahun ada experience yg seronok~

19) Hari ini - quiz accounting

20) Malam ini saya akan - (dah masuk pg da pon) tidur nyenyak sbb esok kelas pukul 2ptg ^_^

21) Esok pula saya akan - tukar susunan katil n meja

22) Saya betul-betul inginkan - duit yg banyak. haha

23) Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini - nad bukak pintu bilik

24) Pusat membeli-belah atau arked permainan - |shopping|

25) Makanan Barat atau Jepun? - halal ke?

26) Bilik yang terang atau gelap? - gelap utk tidur

27) Makanan segera adalah - mahal

28) Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang - "xnak la, nak tidur"

29) Siapa yang anda ingin tag
- dora
- hop
- my sayang
- timah crawford
- pear
- sue ray
- nyanya
- mazni rumate nyanya
- ihsan

Monday, June 15, 2009

deteriorate

"weh mana makanan ni lambat btol. perut aku dah berkecimpung ni."
"ha? berkecimpung?"
"eh?"
"berkeroncong la timah!"
"hahaha"
"sekarang ni bm kita dah deteriorate la..."


Sunday, June 14, 2009

nasi lemak dan birthday

nasik lemak kami =p
kekurangan bahan dan peralatan tidak menjadi penghalang sama sekali. santan asli xde, santan kotak kami guna(sedap je). cili malas nak buat, beli di roswell. hasilnya, xsedap. *tambahan lg saya masak xsedap* heeee. tp last2 nasik seperiuk ni habes jugak. ramai tetamu yg datang join makan. ainul yg kenyang tu pon tergoda. izzah ngn mazni pulak bwak murtabak diorang skali (jd jamuan terus mlm smlm). tq pd yang puji sedap walau anda xiklas kot ^_^




not to forget
happy birthday to mr yee . it's 10 jun
but we celebrated it on 11th in the class
cakes n candies were great *tq to buyers*

*we purposely did this thing using the candies*
its ur name mr yee =)
and economics is great though! hehe

Tuesday, June 9, 2009



1) Copy the award above and paste it on your blog

2) Name 5 interesting facts about the presenter of this award

  1. sangat 'garang' to say? haha tp xlangsong =p
  2. she's currently a medic student in egypt
  3. she gave me this bottle full of 'motivations' last bday (which still lot more to read. penah bace sekali dua je kot dlu.haha)
  4. she keeps lots of my secrets and still byk lg nak cerita~
  5. edora yaacob is super duper gedik but my bff *_^
3)Every blogger has to name 10 facts/hobbies about themselves.
  • i should say study. at least it's a must-do-hobby
  • goin ups and downs the stairs - which i do every single day without fail =)
  • shopping. kot. apply only kalau ade duit je la kan
  • jalan2. holiday
  • i love my family
  • am actually missing those past times tp bersyukur sbb today is not that bad. gembira juga =P
  • skarang sangat byk kerja dan assingments dan kuiz dan test dan final walau baru start sem yg singkat ini
  • rindu kakyus dan aja jugak. saya datang rumah weekend ni boleh? hee...
  • love taiping - for many reasons
  • sayang nilai juga? haha
4)You have to choose 10 award recipients and give a small description about them.

Afifah
- kembar timah? haha. she's a very 'aggressive' girl. kind-hearted (sbb slalu tumpangkan kereta =P tq eh pipah)

Mazni
-mazni is izzah's rumate. talking about her i remember bout eumora.heee

Fatimah Az-Zahra
-(looks like too many things can be written here!) tp one timah: _ p _ s

Izzah
-izzah is mazni's rumate. izzah si nyamuk yg suka gaduh dgn ifa si kuda belang. saya pon xtahu kenapa, mungkin mmg kejadian alam *_* - kalau ko dah di tag mcm ni dlu dr pear or sue ray abaikan je la ini

Ihsan
-ihsan nasir. keep up ur good work for the sake of our batch! (walaupun aku xdpt dtg reunion. sori sangat)

Farah Amalina
-cik farah sayang! simpati atas kehilangan purse cik. and a big hug 4 u sebab pinjamkan the whole remaining series to me. tq tq tq

Husna
-husna dan m.nasir. walau kecil husna hyper. cuma xboleh lompat je kan husna =p

Latifah Ahmad
-tipah xcomel. nana masih blom cari apekah dietetic itu.

Lyana Hamka
-my long 'lost' bestfren ini. weh cik, bday aku pon ko lupe eh. sampai nye hati..

Fadhli
-mcm xknal sgt. tp mcm dah xde org laen utk di tag. jika rajen buat la.
tp lagu2 di blog kau sedap! ak sgt suka st12- rasa yg ttggl even xknal pon band mane tu~

Sunday, June 7, 2009

first class i should say

tiada apa
saja exaggerate ^_*

cuma tadi siang my tren ipoh-seremban was the 1st class coach.
ya 1st class la sangat kan. rm50 for that.
2nd class cuma rm27. tp 1st class dy mahal la pulak.
tp memandangkan itu sahaja yg tinggal, tambahan naek bas lagi susah (dan mama yg bayarkan =p)
ehem..

kerusi single dan luas. ada plug elektrik yg rosak. dpt sebotol air mineral BESTA : the total food & services company o_O dan kek coklat.
baek, agak selesa dr 2nd dan ekonomi coach.
semestinya la kan.

lagi dua kerusi ad sepasang kapel. romantik!
mereka atok dan opah yg bawak cucu2 dy balek jb dr taiping =p
but how i wonder mereka ni sangat rajin. sanggup hantar cucu jaoh2. still, they got a maid there. xla penat sgt kot atok tu jaga cucu2 dy kan. *comey je atok tu bila buat lawak kat cucu dy*

tp duduk dlm tren susah nak tido. sekejap2 berenti. berenti lg.
kali ni driver dy ganas. brek sampai nak tertonggeng2 orang dlm tren tu.
atau mungkin driver dy sakit perut kot, ye la, mane tau kan =)

dan smpai seremban manusia sgt la ramai....
-speechless bila nak cerita pasal kesesakan ktm-

cik timah pulak sangkot tren dr kl. sian timah T_T
at last jumpa kat nilai.

*******
previously di rumah (boleh dikatakan xdi rumah sgt pon) makdi makngah datang dr johor.
smpai dr seremban 10mlm jumaat.
sabtu pagi kami ke penang
malam makan kat maxwell ipoh-gerbang malam
ahad pagi- balek nilai? *kesian saya*