Wednesday, May 7, 2008

trauma 070508

hari ini opah ikut maklong balek kl da..*huhu*
jawabnye ak pon duk sorang2 la kat umah cam selalunyer..
tp arini mmg xtau la ujian dasat sungguh menimpa2..isk

ptg td tgh syok2 duk tgk cte cinta medik tu, dlm kul 5 cmtu..tetibe ade bunyi2 yg agak strange kat tepi akuarium luar tu..erm."kucing kot" (i'm always think +vely)huhu...tp cm x sedap ati plak sbb mlm smlm cik man dtg umah bgtau yg umah pakcik zainal(act xsure mane satu la pakcik zainal neh..) kene pecah masuk..siang2 ari plak tu..so skang ne pintu pagar sume mmg berkunci dgn sekunci kuncinye la..tp cm bese la, think +ve..heh~
tp x bleh jd gak.kene usha gak ne bunyi pe tu..aku pon mmg duk sofa tepi tingkap, so usha la ape la ade kat luar tu. tengok kat blakang akuarium tu pintu pagar. ade satu bende yg pelik wujud kat situ. tp ak cam blank. sbb situ mmg ade pokok pe tah yg akar dy menjalar kat dinding situ. tp tetibe die gerak2. erk.......ular tu!! da la ak duk situ xjauh pon dgn ular tu..lebeh kurang semeter jek. tingkap ape tah lagi, tebukak seluas saujana memandang..haih.. actually bukan la takut sgt tengok ular. tp shock. i mean it. i was really2 shock at that time! ular tu da la usha semacam jek..da la aku sorang2 je kat umah..opah da x de...wuuwuu.. ape lagi, hanpon di bawah tu tros la ak kol ayah yg tgh mengaja dlm kelas..

"ayah...ade ular".
"ular??".
"ye la! ular! die duk ade kat pintu stor tu.takot die masuk rumah je".
"ish.ular ke sesumpah.sesumpah slalu panjat2 situ gak.".

waaa...xkan la aku x kenal kan mane sesumpah mane satu ular...haih ayah ne...
and the worst thing is..tingkap tu x bleh nak tutup!! sebab ayah aku ad sangkut wayar kat gril die tu..time kol ayah aku tu da gile2 nanges da aku..huhu.. sape x takot, da la ade ular, tingkap lak x bleh nak tutup. free2 je kang die masuk.. ayah suh aku amek penyapu plak halau die...isk ingat tu beruk ke bleh halau2 gne penyapu~ rily aku ade tringat dlm buku yg aty bg copy time kes histeria kat sek dulu ade ayat yg bleh tundukkan haiwan ne..tp ya Allah, time tu mmg nak bc sume da jd blank.serius. aku dok la pegang tingkap tu and tggu pe la ular tu nak bwat..huhu..ular tu plak kejap turun.pastu panjat balek.pastu turun balek. dan percaya atau x, aku nanges da bleh dengar sampai umah jiran aku sblah tu dah..hek2~ade la dlm setengah jam aku nanges sblm perasaan pulih seperti sediakala.. mane x nyer.time tu baru kol 5 lebeh. ayah aku balek kul 7.mak aku yg sepatutnye balek kul 6 pon kul 6.30 baru smpai..adehh..aku plak dr kul 5-6.30 tu atas sofa dan xturun2.(tp time ne tgk la tv gak.sambil nanges ne..tgk cte kelab pop.ade nabil n geng dan juri2 dy. sangat lawak sampai aku ketawa dlm tangisan..haha). ular tu plak dah ntah kemane la menghilang nye ntah...
bile mama balek dy marah la sbb kaen baju x angkat lg. aku gtau la ade ular td.tros dy tekejut dan xnyempat suh masuk umah tutup pintu sume. isk2.. aku tgk la tempat ular td ade tu, tau ade ape kat situ? ade katak! seriusly..aku pon xtau camne bleh wujud katak plak kat situ.xkan la ular betukar jd katak plak kan..
ayah balek awal gak.(sebab aku la, nanges gile2 la td.cam la ade gajah.haha.tp ular tu agak besar la jgak.dan agak panjang.bukan ular lidi tu.ntah ular ape xtau.tp mmg bleh dikatekan besar la.tp bukan ular sawa) ade ke patut ayah tanye lg "betol ke ular??ke sesumpah". wah aku geram sungguh...optical illusion skali pon, aku bleh kenal mane satu sesumpah mane satu ular~


dan ne adalah cr nak tundukkan haiwan yg kalo kite rase bleh mengancam kite mcm harimau atau ape2 haiwan:
1st. bace Al-Fatihah.
2nd. bace ayat ne:
ﻥﻴﻣﻠﺎﻌﻠﺍﻰﻓﻥﺎﻤﻴﻠﺳﻰﻠﻋﻢﻼﺴ
(salamun 'ala sulaimana fil 'alamiin)
tiup ke arah binatang tu.
berserah kat Allah.
kalau haiwan tu tunduk bleh la nak ikat dy ke ape ke. kalo dy tetap ganas, jgn la datang dkt dy pulak..

Related post



2 comments:

[miss][dora] said...

seriously..
ak gelak je nle bace post ko ni.
haha..
x tahan gle ak..
tgh nanges bleh lak ko gelak tgk kelab pop.
hahaha
harap2 ular tu xde la plak masuk umah ko..
nt ak takut lak nk dtg umah ko dah.
ngee~

nur najihah said...

nana..kaw..kaw...story..hang...kalo akupon...aku menngeletar..tahap serius tuh..huhu